Bedrijfsleven
"Mensen met autisme zijn rigide en niet flexibel"
"Mensen met autisme kunnen niet sociaal zijn"
"Mensen met autisme zijn snel overprikkeld en vallen daardoor sneller uit"
"Mensen met autisme kunnen niet schakelen en zijn dus niet multi-inzetbaar"
Kortom: "Mensen met autisme zijn een risicofactor op de werkvloer"
Wilt u als werkgever écht weten hoe het zit met autisme op de werkvloer? Ik kom graag langs om daarover met u te sparren en alle eventuele vooroordelen weg te nemen. Het werkt echter veel fijner als u uw medewerkers daar ook bij betrekt. U kunt na ons gesprek de basiskennis wel in huis hebben, maar als uw medewerkers dat niet hebben dan wordt het heel lastig om een autisme-vriendelijk werkmilieu te creëren.
In samenspraak bepalen we de onderwerpen die tijdens de lezing aan bod zullen komen. U weet namelijk zelf het beste wat er speelt binnen uw bedrijf en waar winst te behalen valt. Ik zet dat vervolgens om naar een concreet, helder verhaal waar uw hele organisatie baat bij heeft. Mensen met autisme hebben namelijk hele mooie talenten die ontzettend waardevol kunnen zijn binnen een organisatie. U hoeft zelfs niet de hele werkvloer te verbouwen om het werkbaar te maken voor iemand met autisme. Als er al sprake zou zijn van aanpassingen, dan zijn dit vaak kleine, snel gerealiseerde aanpassingen zoals bijvoorbeeld een opgeruimde (prikkelarme) werkplek of duidelijke(re) communicatie. Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op via de mail. U krijgt zo spoedig mogelijk een reactie van mij.
Scholen
Ik kom graag bij u op school een lezing geven over autisme. Dit kan zijn voor uw medewerkers, die dagelijks te maken hebben met leerlingen met of zonder diagnose. Hoe kun je instructie geven die werkt voor een kind met autisme? Op welke manier communiceer je met een kind met autisme? Wat zijn de do's en don'ts in de benadering van een kind met autisme? Ik stem mijn verhaal af op de behoefte van het team.
Daarnaast geef ik lezingen in de klas over autisme. Nog veel te vaak gebeurt het dat kinderen met autisme gepest worden omdat zij soms anders reageren dan wat iemand gewend is. Of worden zij buitengesloten omdat zij "anders" zijn dan de rest. Alleen al het dragen van een koptelefoon om de geluiden in de klas buiten te sluiten kan een reden zijn om het pispaaltje van de klas te worden. Wat is autisme precies en hoe werkt dat dan? Wat zijn prikkels? Hoe kun je iemand helpen die overprikkeld raakt? De lezing heeft als doel om meer bekendheid en bewustwording te creëren bij kinderen, zodat vanuit begrip kan worden gereageerd in plaats van onwetendheid. De inhoud en lengte van de lezing pas ik aan aan de leeftijdscategorie. Ik geef lezingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo, hbo en universiteit. Wilt u meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op via de mail. U krijgt zo spoedig mogelijk een reactie van mij.