Mijn eigen praktijk!

Gepubliceerd op 6 september 2024 om 15:49

Wat een fantastisch gevoel! Tijdens de zomervakantie ben ik druk bezig geweest om mijn eigen praktijk als autisme-/wandelcoach startklaar te hebben en dat is gelukt. Ik kan vol trots zeggen dat ik vanaf heden beschikbaar ben als coach voor vrouwen met (vermoedens van) ASS bij het zoeken naar of behouden van werk. Daarnaast bied ik coaching aan meiden in het hogere voortgezet onderwijs (havo en vwo) met (vermoedens van) ASS, die vastlopen op school doordat zij informatie op een andere manier verwerken.


Ik heb heel bewust voor deze twee doelgroepen gekozen vanwege mijn eigen ervaringen. Bij mij is op latere leeftijd autisme vastgesteld, waardoor veel puzzelstukjes op hun plek vielen, met name op het gebied van studie en werk. Ik liep vast tijdens mijn studie tot docent Engels en heb keihard moeten knokken om toch te slagen. Toen ik eenmaal als docent werkte in het vmbo, liep ik vast vanwege het vele schakelen, de overprikkeling, de onvoorspelbaarheid en de hoeveelheid taken die je er gratis bij krijgt en waar je tijdens de opleiding niet op voorbereid wordt. Had ik toen maar een autismecoach gehad die samen met mij naar mijn situatie had gekeken en concrete handvatten had geboden voor mogelijke aanpassingen, waardoor ik mijn werk wél had kunnen doen. Aan de andere kant had ik dan mijn passie (nog) niet ontdekt en was ik niet autismecoach geworden. Een bewuste en weloverwogen keuze, waardoor ik nu anderen kan helpen die in ditzelfde schuitje zitten!


Mijn dochter heeft ook autisme. Zij zit nu in havo 4. Binnen het hogere voortgezet onderwijs (havo/vwo) is er relatief weinig gerichte begeleiding voor kinderen met een andere informatieverwerking. Zeker meiden met bijvoorbeeld autisme vallen moeilijk op, omdat zij al zo gewend zijn om zich op sociaal gebied aan te passen en van jongs af aan het gedrag van anderen kopiëren. Bovendien wordt er veel van hen verwacht vanwege hun intelligentieniveau. Ik kom het dikwijls tegen dat tieners dag in, dag uit overvraagd worden en een continue strijd leveren om te voldoen aan het tempo en de verwachtingen van hun omgeving. Dat is jaren vol te houden, maar op den duur breekt het ze op. Het is ook helemaal niet wenselijk om die lat elke dag zo hoog te hebben liggen.


Dankzij alle kennis en ervaring die ik in de loop der jaren heb opgedaan, heb ik nu een prachtig gevulde rugzak voor mijn praktijk. Ik weet dat er veel twijfels en/of gevoelens van schaamte kunnen zijn waardoor je de stap richting hulp niet durft te zetten. Laten we samen afspreken: als jij die stap zet, help ik jou van autismeklacht naar autismekracht!


Geen wachtlijst, vlotte reactie, een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek (het is natuurlijk wel belangrijk dat wij klikken), mogelijkheid tot online coaching als je verder weg woont; wat wil je nog meer?


Zie ik je binnenkort?

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.